MISTERIJA SE NASTAVLJA: Drugovi Barbare Vitez prošli poligraf

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA SE NASTAVLJA: Drugovi Barbare Vitez prošli poligraf

Detalji istrage u vezi sa nestankom petnestogodišnje devojčice Barbare Vitez iz Sente koja je upala u hladnu Tisu kobne noći 25.novembra nakon 22 sata i dalje su u toku. Drugovi koji su sa devojčicom bili kobne noći na senćanskom mostu podvrgnuti su poligrafskom ispitivanju u policiji u Senti.

Nakon brojnih spekulacija de se ne radi o slučaju koji se dogodio usled nesretnih okolnosti, dečaci koji su bili sa Barbarom ispitani su odmah nakon nesreće, a sada su radi otklanjanja svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sumnji da su je oni bacilli sa mosta pristupili i poligrafskom ispitivanju.

Anonimno pismo koje je poslato roditeljima Melindi i Endreu gde je na mađarskom jeziku pisalo da je devojčica silovana, a potom bačena sa mosta dodatno je pojačalo sumnju da se Barbara nije okliznula sa mosta, već da je protiv svoje volje dovedene na kobno mesto a potom bačena sa mosta.

Dečaci, odnosno njeni drugari koji su se šetali sa Barbarom te kobne noći s obzirom da se radi o maloletnim licima, u prisustvu roditelja podvrgnuti poligrafskom ispitivanju.

Kako Telegraf saznaje ispitivanje je trajalo više sati i nakon obavljenog razgovora sa inpektorima koji rade na slučaju i rezultata poligrafa utvrđeno je da dečaci govore istinu.

Foto: Lična arhiva

- Ne postoji osnov da sumnjamo da je devojčica bačena sa mosta, niti da se radi o bilo kakvom nasilju nad njom. Maloletnici su podvrgnuti strogom i detaljnom ispitivanju gde je tokom razgovora i rezultata testa uočeno da nije bilo nikakve namere ni kada su se uputili ka mostu - kažu iz policije.

Nesretni slučaj koji je još uvek pod istragom jer devojčicino telo još uvek nije pronađeno biće nastavljen. Jedinice Žandarmerije uz pomoć spasilačkog tima “Tisa” iz Sente nekoliko puta su zaranjali na mestu odakle je devojčica pala. Obala i dno detaljno su pretraženi i 50 kilometara nizvodno sve do Novog Bečeja.

S obzirom da je temperature vode niska, to dodatno otežava traženje-rekli su nam iz spasilačkog tima “Tisa” iz Sente. Ove jedinice svakodnevno obilaze obalu, apeluju na meštane i pecaroše da budu obazrivi ukoliko telo izroni.

Uz sve pokušaje da se telo nesretne devojčice pronađe potraga nije urodila polodom i traje već pune tri nedelje. Uz sve nade da će se njeno telo pronaći spasilačka ekipa patroliraće svakodnevno senćanskom obalom ne bi je pronašli.

(D.S.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.