Koronavirusom inficirano 20 radnika Zastava oružja u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2020, 13:40

Koronavirusom inficirano 20 radnika Zastava oružja u Kragujevcu

U fabrici "Zastava oružje" je koronavirusom zaraženo 20 radnika, što je ove sedmice potvrđeno u Institutu za javno zdravlje Kragujevac.

Kako je rečeno agenciji Beta u fabrici, radnici su se većinom inficirali van fabrike a zatim je virus prenet i na jedan broj zaposlenih.

Izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju Zoran Šušić je rekao da je krizni štab fabrike naložio striktno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poštovanje protivepidemijsih mera.

Zaposleni moraju da nose zaštitne maske ili vizire od ulaska do izlaska iz fabrike, odnosno sve vreme na radnom mestu, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Naglašeno je da se zaštitna maska mora nositi propisano tako da pokriva nos, usta i bradu.

Šušić je rekao da je od juče obustavljen rad fabričke trpezarije, a zabranjena su i okupljanja radnika i zajedničko korišćenje stolova.

Naloženo je i dosledno održavanje socijalne distance od 1,5 do dva metra.

Šušić je rekao da su za kontrolu primene protivepidemijskih mera zaduženi zaposleni u sektoru zaštite na radu kao i poslovođe.

On je naveo da je fabrika obezbedila dovoljno maski i sredstava za dezinfekciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.