Kako se snaći u sredini koja te odbacuje

Izvor: Politika, 27.Avg.2012, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se snaći u sredini koja te odbacuje

U predstavi „Ružno pače” u izvođenju „Pan teatra” uživalo je, u Sportskom centru „Olimp”, više od petsto posetilaca. Mahom su to bili mališani, koji su ovoga puta svoje roditelje izveli u pozorište.

– Bili smo na bazenima i nismo mogli da ga nateramo da ide kući. Čuo je od dece da ima predstava pa smo morali da ga poslušamo i dovedemo da gleda „Ružno pače”. Eno sad ne trepće, potpuno se uživeo – kažu Dragana i Dragan Radović, dok posmatraju svoga petogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sina Mišu.

Jelena Nikolić, iz opštine Zvezdara, kaže da je otvoreno pozorište za decu pokušaj da se mališani naviknu na teatar. I da se taj pokušaj već šest godina zaredom otkako se održavaju „Letnji pozorišni dani” pokazao kao pun pogodak.

– Roditelji često nisu u prilici da decu vode koliko bi trebalo u pozorište, a i mnogi mališani se plaše zatvorenog prostora i mračne sale. Na otvorenom deca potpuno uživaju i aktivno učestvuju u predstavama, a roditelji istovremeno mogu da izvedu decu u šetnju i odvedu u pozorište – kaže Nikolićeva.

Predstave su prilagođene dečacima i devojčicama koji sada odrastaju.

– Reč je o igranim predstavama koji imaju dosta muzike, songova, ali su obrazovnog karaktera i modernizovane su. Znači reč je o predstavama koje obrađuju bajke, ali na savremen način – objašnjava Nikolićeva.

Odgovor na pitanje kako se snaći u sredini koja te odbacuje u bajci „Ružno pače” pokušali su u predstavi da daju glumci „Pan teatra”Olivera Viktorović, Sofija Jeremić, Danijela Stojković, Tijana Janković, Ivan Pantović. Režiju i adaptaciju teksta uradila je Ana Đorđević.

Manifestacija „Letnji pozorišni dani” traje do 31. avgusta, a predstave će se održavati svake večeri u 18.30 časova na otvorenoj sceni amfiteatra u SC „Olimp”.

B. V.

objavljeno: 27.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.