Još šest lokalnih samouprava dobilo sredstva za uspostavljenje jedinstvenog upravnog mesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još šest lokalnih samouprava dobilo sredstva za uspostavljenje jedinstvenog upravnog mesta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima šest lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva za uspostavljanje jedinstvenog šaltera, odnosno jedinstvenog upravnog mesta.

Ministarstvo je za pomoć pri uspostavljanju jedinstvenog upravnog mesta ove godine izdvojilo ukupno 45 miliona dinara, a ugovore su potpisali predstavnici Kuršumlije, Stare Pazove, Užica, Gornjeg Milanovca, Vlasotinca i Rače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Svaka od tih lokalnih samouprava dobila je između šest i 8,5 miliona dinara pomoći, a ove godine je pomoć tražilo dvostruko više lokalnih samouprava od broja onih koje su i dobile podršku.

"Jedinstveno upravno mesta treba da postane veza građana sa svim organima sa kojima oni kao stranka moraju da komuniciraju radi završavanja nekog posla, odnosno ostvarenje jednog ili više prava i obaveza, bilo da žele da ostvare pravo na dečji dodatak, besplatan vrtić, naplatu za porodilje, ozakonjenje objekta, registraciju skupštine stanara, prikupljanje dokumenata u vezi s državljanstvom", kazao je Ružić.

On je podsetio da je prošle godine za podršku uspostavljanju jedinstvenog upravnog mesta bilo izdvojeno 52 miliona dinara i da je novac dobilo osam lokalnih samouprava koje bi trebalo da taj posao završe do sredine decembra ove godine.

"Budžetom za narednu godinu predviđeno je za iste namene 30 miliona dinara, što će biti pomoć da četiri do šest lokalnih samouprava uspostavi jedinstveno upravno mesto", kazao je Ružić.

On je naglasio da je želja Ministarstva da u Srbiji sve lokalne samouprave imaju jedinstveno upravno mesto.

Ukazao je i da je politika Vlade Srbije da uprava bude servis građana, a ne obrnuto.

Dodao je i da je reforma javne uprave jedan od tri najvažnija kriterijuma koje Srbija treba da ispuni u procesu EU integracija, a u čijem centru treba da bude građanin.

Ponovio je da će Strategija reforme javne uprave, za period do 2030. godine, biti predstavljena javnosti sredinom naredne godine, a treba da pokaže kako će izgledatu upravljanje ljudskim resursima i javnim finansijama u Srbiji u narednom periodu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jedinstveni šalter u još šest opština u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019

Predsednici još šest opština u Srbiji potpisali su danas ugovore o dodeli sredstava za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta - jednog šaltera na kojem će građani moći da obave više stvari istovremeno...Tako je nastavljen pilot projekat iz prošle godine u okviru kojeg je opredeljen novac...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.