Izvor: B92, 03.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se piše presuda ubicama Đinđića

Beograd -- Pismeni otpravak prvostepene presude optuženima za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića još nije završen, piše Politika.

"Predsednica veća u tom postupku Nata Mesarović svakodnevno radi na izradi pisanog dela presude koji, zatim, treba da bude dostavljen svim učesnicima u tom krivičnom postupku", prenosi list pozivajući se na izvor u Specijalnom sudu.

List navodi da se "očekivalo se da taj posao bude završen do 1. avgusta, ali zbog obimnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << materijala taj rok nije mogao da bude ispoštovan".

Prvostepena presuda optuženima za atentat na Zorana Đinđića izrečena je 23. maja, a pismeni deo presude treba da sadrži kompletnu analizu svih dokaza izvedenih u toku procesa, na osnovu kojih je doneta prvostepena presuda.

Suđenje za ubistvo premijera Đinđića trajalo je tri i po godine.

Na zatvorske kazne od po 40 godina osuđeni su bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija i bivši zamenik komandanta te jedinice Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac atentata.

Ostalim pripadnicima JSO i članovima kriminalnog "zemunskog klana" izrečene su kazne od po 35 i 30 godina, kao i jedna kazna od osam godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.