Još se piše presuda ubicama Đinđića

Pismeni otpravak prvostepene presude optuženima za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića još nije završen, piše Politika.

Izvor: B92

Petak, 03.08.2007.

11:06

Default images

"Predsednica veća u tom postupku Nata Mesarović svakodnevno radi na izradi pisanog dela presude koji, zatim, treba da bude dostavljen svim učesnicima u tom krivičnom postupku", prenosi list pozivajući se na izvor u Specijalnom sudu.

List navodi da se "očekivalo se da taj posao bude završen do 1. avgusta, ali zbog obimnosti materijala taj rok nije mogao da bude ispoštovan".

Prvostepena presuda optuženima za atentat na Zorana Đinđića izrečena je 23. maja, a pismeni deo presude treba da sadrži kompletnu analizu svih dokaza izvedenih u toku procesa, na osnovu kojih je doneta prvostepena presuda.

Suđenje za ubistvo premijera Đinđića trajalo je tri i po godine.

Na zatvorske kazne od po 40 godina osuđeni su bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija i bivši zamenik komandanta te jedinice Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac atentata.

Ostalim pripadnicima JSO i članovima kriminalnog "zemunskog klana" izrečene su kazne od po 35 i 30 godina, kao i jedna kazna od osam godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: