Brnabić za N1: Da se nastave i ubrzaju dogovoreni projekti

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić za N1: Da se nastave i ubrzaju dogovoreni projekti

U Trstu imamo mnogo značajnih sastanaka i Berlinski proces je veoma važan za regionalnu saradnju, koja je važna za proces evropskih integracija, i Srbija je iskreno posvećena toj saradnji, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona navodi da joj je drago što joj je mandat počeo sastancima u Trstu i da je Srbija poslednje tri godine pokazala da je iskreno posvećena saradnji na zapadnom Balkanu.

"Ova vlada će nastaviti da insistira na tome. Zaključci su da treba >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se nastave i ubrzaju dogovoreni projekti, Srbija je uradila najviše i to je prepoznato od partnera u EU, bitna nam je infrastruktura, ekonomska saradnja, osnovana je regionalna privredna komora, biće dobro da se privredncii povezuju i to ide lakše nego politika", kaže predsednica Vlade.

Brnabić ističe da je na sastanku nemačka kancelarka Angela Mekel insistirala da se u Berlinski proces uklkjuči i digitalizacija, kao i da se više pažnje pokloni omladini, startap i inovacionim poreduzećima, jer je, kako kaže, to perspektiva EU i zato treba da bude perspektiva zapadnog Balkana.

"Srbija u to ulaže više od 30 miliona evra, mislim da smo na dobrom putu", navodi premijerka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Brnabić: Ova vlada insistiraće na regionalnoj saradnji

Izvor: Blic, 12.Jul.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić ističe po završetku Samita o zapadnom Balkanu da je Berlinski proces veoma važan za regionalnu saradnju i evropske integracije regiona, a Srbija je iskreno posvećena regionalnoj saradnji, sto je dokazala u poslednje tri godine...- Ova vlada nastaviće da insistira na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.