Нетањаху: Спремни смо на продужење примирја, после тога настављамо операцију

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2023, 11:01

Нетањаху: Спремни смо на продужење примирја, после тога настављамо операцију

Израелски премијер Бењамин Нетањаху саопштио је вечерас да је у телефонском разговору рекао америчком председнику Џоу Бајдену да је отворен за продужење примирја са Хамасом, али да је поновио да ће се, када се оно заврши, копнена операција Израелских оружаних снага (ИДФ) у Појасу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Газе наставити пуном снагом. Фото: Танјуг/mir Cohen/Pool Photo via AP „Довели смо кући још једну групу талаца, деце и жена, и дирнут сам у дубину срца, као и цела нација, када видимо да су се породице поново спојиле“, рекао је он у видео изјави.
Нетањаху је навео да је са Бајденом разговарао о ослобађању талаца, посебно девојчице са америчко-израелским држављанством Авигајл Идан.
„Каква је радост видети је са нама. Али с друге стране, каква туга што се враћа у стварност без родитеља“, рекао је Нетањаху, преноси Тајмс оф Израел.
Он је истакао да се садашње четвородневно примирје може продужити како би се омогућило ослобађање више талаца „за сваки дан још 10“.
„На крају споразума враћамо се пуном снагом да остваримо своје циљеве: уништимо Хамас, осигурамо да се Газа неће вратити на оно што је била и наравно да ослободимо све наше таоце. Сигуран сам да ћемо успети у овој мисији јер немамо другог избора“, поручио је он.
Палестински покрет Хамас позвао је раније данас на продужење примирја са Израелом и након договорена четири дана, како би, како су навели, се повећао број ослобођених.
Povećane tenzije na granici Severne i Južne Koreje nakon lansiranja satelita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетањаху: Спремни смо на продужење примирја, после тога настављамо операцију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.