На пролеће креће градња социјалних кућа у насељу Бангладеш (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Jul.2023, 19:46

На пролеће креће градња социјалних кућа у насељу Бангладеш (ФОТО)

Након олујног невремена, које је 19. и 21. јула погодило Град Нови Сад, штету је претрпело и насеље Бангладеш. Социјално угроженим породицама овог дела града Црвени крст Новог Сада уручио је пакете помоћи Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је насеље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заједно са чланицом Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијелом Костић, чланицом Градског већа за образовање Дином Вучинић, помоћником Станком Љубичићем, представницима Центра за социјални рад и представницима Црвеног крста Града Новог Сада.
„Овде живи 74 породица, близу 260 грађана од којих је 127 деце. Хтели смо да их обиђемо да видимо како су после невремена, да им донесемо помоћ од Црвеног крста и Дирекције робне резерве Града Новог Сада у виду хране и хемијских средстава. Пробаћемо да обезбедимо грађевински материјал овим људима, да санирају објекте и да обезбедимо дрва за огрев“, истакао је градоначелник.
Градоначелник Ђурић истиче да мештани овог дела града имају воду, струју, а недостаје им канализација, саобраћајна инфраструктура и расвета. „Ми радимо пројектовање канализације, саобраћајне површине, од Руменачког пута до насеља. То уједно прати и расвета. Након тога бисмо кренули у пројектовање извођења радова кад добијемо пројектовање међународне организације, с почетком пролећа наредне године да распишу јавни позив да се граде социјалне куће. Град ће искористити ту прилику да конкурише да ови људи имају боље услове за живот, да се изграде социјалне куће. Ово насеље се налазе под планом Футога и планом је усвојено да се овде граде куће као грађевинско земљиште, само следи пројектовање, да ми урадимо комунално опремање овог насеља.“
Он је нагласио да деца насеља Бангладеш похађају Основну школу “Вељко Петровић” у Бегечу, а од септембра 50 ученика више него што је то било 2017. године када је пројекат започет. „Деца имају организован превоз аутобусом до школе, за прву и другу смену. Пројекат је започео Град 2017. године и тада је било 5 ученика из овог насеља који су одлазили у основну школу, прошле године је било 48 ђака, а ове ми кажу да ће бити 55 ђака. Остаје нам да видимо да и најмлађи суграђани насеља Бангладеш иду и у предшколску установу Радосно детињство“, истакао је први човек Новог Сада.
Novo naselje – jedan od omiljenih i najzelenijih delova Novog Sada (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На пролеће креће градња социјалних кућа у насељу Бангладеш (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.