Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 09:40

Ноћ на северу КиМ протекла мирно, настављају се протести Срба испред општина

Након јучерашњих напетости, после хапшења још једног Србина, ноћ на северу Косова и Метохије протекла је мирно. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ
Хапшење спортисте Милуна Лунета Миленковића изазвало је огорченост грађана, који су се окупили у мултиетничком насељу Бошњачка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << махала у Косовској Митровици, а у граду су се огласиле сирене за узбуну.

Томе је уследио долазак великог броја припадника специјалних полицијских јединица тзв. Косова под пуном ратном опремом.
Специјалци су скинули камере за видео надзор у Бошњачкој махали, а у једном тренутку уперили су оружје ка Србима окупљеним на раскрсници код Техничке школе, која води ка том насељу.
У Косовској Митровици данас су почели са радом и продавнице и угоститељски објекти.
У остале три општине на северу Косова и Метохије – у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку – настављају се протести Срба испред општинских зграда.
Због насилног упада такозваних косовских специјалаца у седишта тих општина 26. маја, Срби се сваког дана окупљају испред зграда својих локалних самоуправа, које од 29. маја обезбеђују војници Кфора.
Окупљени Срби захтевају од међународне заједнице и привремених приштинских институција да се специјалци повуку из зграда општина и да се ослободе ухапшени Душан Обреновић и Радош Петровић, који се од 29. маја, током сукоба припадника Кфора и демонстраната налазе у притворској јединици у Гњилану.
Ораховац: Уништен мурал посвећен Новаку Ђоковићу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ноћ на северу КиМ протекла мирно, настављају се протести Срба испред општина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.