Почетна > Србија
Србија

Ноћ на северу КиМ протекла мирно, настављају се протести Срба испред општина

Након јучерашњих напетости, после хапшења још једног Србина, ноћ на северу Косова и Метохије протекла је мирно.
Фото: Танјуг/Дописништво КиМ

Хапшење спортисте Милуна Лунета Миленковића изазвало је огорченост грађана, који су се окупили у мултиетничком насељу Бошњачка махала у Косовској Митровици, а у граду су се огласиле сирене за узбуну.

Томе је уследио долазак великог броја припадника специјалних полицијских јединица тзв. Косова под пуном ратном опремом.

Специјалци су скинули камере за видео надзор у Бошњачкој махали, а у једном тренутку уперили су оружје ка Србима окупљеним на раскрсници код Техничке школе, која води ка том насељу.

У Косовској Митровици данас су почели са радом и продавнице и угоститељски објекти.

У остале три општине на северу Косова и Метохије – у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку – настављају се протести Срба испред општинских зграда.

Због насилног упада такозваних косовских специјалаца у седишта тих општина 26. маја, Срби се сваког дана окупљају испред зграда својих локалних самоуправа, које од 29. маја обезбеђују војници Кфора.

Окупљени Срби захтевају од међународне заједнице и привремених приштинских институција да се специјалци повуку из зграда општина и да се ослободе ухапшени Душан Обреновић и Радош Петровић, који се од 29. маја, током сукоба припадника Кфора и демонстраната налазе у притворској јединици у Гњилану.

Ораховац: Уништен мурал посвећен Новаку Ђоковићу

Преузмите андроид апликацију.