Настава на факултетима и ове године почиње интонирањем државне химне

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 08:45

Настава на факултетима и ове године почиње интонирањем државне химне

Школска година на високошколским установама у нашој земљи, као и претходне, почеће интонирањем или извођењем државне химне „Боже правде“. Фото: Градске инфо На предлог Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС), која је кровна организација у заступању интереса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и права студената у нашој земљи, Министарство просвете, науке и технолошког развоја послало је препоруку свим високошколским установама у нашој земљи да први час почне интонирањем државне химне „Боже правде“.
Интонирање химне високошколске установе могу да изведу путем разгласа, рачунара, музичког или телефонског уређаја, односно певањем, објавила је Студентска конференција универзитета Србије (СКОНУС). Министарство просвете, науке и технолошког развоја на овај начин следи политику Владе Републике Србије о очувању националног идентитета и поштовању заставе, грба и химне наше земље.
С обзиром да је почетак нове академске године свечан за све студенте у  Републици Србији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручило је да први час наставе почне извођењем химне Републике Србије „Боже правде“, а у складу са Уредбом о ближим критеријумима, начину и условима за извођење химне Републике Србије.
Студенти који слушају химну у својим високошколским установама уче да поштују своју нацију, односно државу у којој живе и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници. U studentskim domovima u Novom Sadu obeležen Dan zastave i nacionalnog jedinstva (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Настава на факултетима и ове године почиње интонирањем државне химне се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.