Zaustavljeno širenje naftne mrlje u Južnom Pacifiku

Izvor: RTS, 28.Jul.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljeno širenje naftne mrlje u Južnom Pacifiku

Širenje naftne mrlje koja je nastala izlivanjem 40.000 litara dizela u Južnom Pacifiku, zaustavljeno je, saopštila je rudarska kompanija CAP na čijem terminalu na ostrvu Guareljo je došlo do izlivanja.
Kompanija navodi da je kao dodatna mera preduzet koordinisan proces permanentnog praćenja situacije, prenosi Rojters.
Čile je pokrenuo akciju za suzbijanje posledica izlivanja nafte po okolinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a ispituje se zašto je došlo do izlivanja, saopštila je mornarica.
Incident se dogodio na ostrvu na krajnjem jugu Patagonije.  
Rudarska kompanija CAP saopštila je da je do izlivanja prvo došlo na kopnenom terminalu na ostrvu Guareljo, oko 200 kilometara severno od grada Puerto Natales, odakle je nafta počela da ulazi u vode Južnog Pacifika.
Nafta se izlila u zonu koja spada u područja sa najčistijom vodom na planeti i bogatim eko-sistemom.
Kompanija CAP je, takođe, najavila da će sarađivati u istrazi o uzroku curenja nafte. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.