Vučić veoma zabrinut zbog Hrvatske

Izvor: Mondo, 24.Apr.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić veoma zabrinut zbog Hrvatske

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne može uporediti incident u Jasenovcu s onim što je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao u saopštenju da se desilo u parlamentu prilikom posete delegacije Hrvatske.

Foto: MONDO/kolaž

Vučić kaže da je incident u Jasenovcu višestruko teži, strašniji i opasniji od onoga što je Šešelj u saopštenju SRS rekao da se dogodilo u parlamentu pirlikom posete hrvatske delegacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a što niko nije video, ni čuo.

Upitan o odnosima sa Zagrebom i izjavi hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da nju ne zanimaju recipročne mere već dijalog, te da je malo zabrinuta zbog odnosa Beograda i Zagreba, Vučić kaže da je on veoma zabrinut.

Vulinu zabranili ulazak u Hrvatsku

"Uvek sam se trudio da budem objektivan, evo već 80 dana nisam rekao negativnu reč, nismo mi zabranjivali njihovim ministrima zato što nam se njihove izjave ne sviđaju da uđu u Srbiju", rekao je Vučić.

Sve ovo, kaže, imamo jer je SRS nešto saopštila, što niko niti je video niti zna, niti je čuo da se dogodilo.

 "Zbog saopštenja SRS ste sve ovo napravili. Da nije malo previše, da niste malo nervozno ili ishitreno reagovali? Mi mirno reagujemo, čekamo vreme, nikoga ne vređamo. Moje pitanje je hoće li biti podignut spomenik Alojziju Stepincu u Zrinu, hoće li biti ili neće biti", pita Vučić.

Upitao je da li je podizanje spomenika Stepenicu u Dvoru na Uni, u uvek većinskoj srpskoj opšitni, razumno i da li je to prijateljski čin prema hrvatskim građanima srpske nacionalnosti, prema Srbima uopšte, jer su "pod ustaškom kamom i pod ustaškim režimom stradali mnogi Srbi iz svih delova nekadašnje Jugoslavije".

"Mislite da je to manje važna stvar od tog Šešeljevog saopštenja? Milsim da su tu onda neke stvari ozbiljnije poremećene", primetio je Vučić

Poručio je i da je Srbija uvek spremna za dijalog, ali neko mora i da želi da vas čuje, i da vas sasluša.

"Spremni smo da Hrvate saslušamo, ali nismo oduševljeni ni Barišićem, ni Budakom, ni Stepincem, ni njihovim veličanjem, ni Blajburgom, a neću da govorim s kim sve na njihovoj politickcoj sceni nismo oduševljeni, prosto spuštao bih se na jedan nivo na kojem neki od njih vole da budu a u koji prosto ne želim da zagazim", kaže Vučić.
Pogledaj vesti o: Incident,   Vojislav Šešelj

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Nismo ni mi oduševljeni Stepincem, Barišićem...

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2018, 01:48

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne može uporediti incident u Jasenovcu koji je, kaže, višestruko teži, strašniji i opasniji od onoga što je Vojislav Šešelj u saopštenju SRS rekao da se dogodilo u parlamentu Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.