Vučić otkrio šta je rekao Mustafi na večeri u Sarajevu

Izvor: Blic, 16.Mar.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić otkrio šta je rekao Mustafi na večeri u Sarajevu

Premijer Aleksandar Vučić kaže da tokom večere u Sarajevu nije bilo incidenta između njega i kosovskog premijera Ise Mustafe.

- Ako me pitate da li je bilo incidenata nije bilo. Pristojno i normalno je da postavite pitanje. Nije bilo nikakvih problema samo sam mu, na večeri, rekao 'jesi sam smislio ili ti je neko pomogao oko oduzimanja imovine'. To sam rekao i danas - preneo je premijer u izjavi novinarima koji su ga strpljivo čekali, pošto nije davao izjave na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za štampu.

Sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana, na kojem je učestvovao, ocenio je kao pozitivnu stvar, jer, kako je i ranije rekao, svaki je razgovor dobrodošao.

- Imali smo odlične razgovore. Uvek je dobro kada se razgovara. Posebno sam obratio pažnju i video da su Srbija i BiH imale istovetne predloge, u gotovo svemu se usaglasile pred predstavnicima EU, što je važno za naše dve zemlje - naglasio je Vučić.

Pojasnio je da su se predlozi odnosili na formiranja zajedničkog tržišta, ali i na zajedničke infrastrukturne projekte.

- Kao da smo se po prvi put usaglasili, a nismo - primetio je, dodajući da je po tom pitanju napravljen korak napred.

Nismo pominjali šta je bilo u prošlosti, čak ni u bliskoj, naveo je, te poručio da to govori da želimo da pričamo, razmišljamo i ponašamo se ozbiljno i odgovorno u budućnosti.

Rekao je da se problemi ne mogu preskočiti, jer bi to bilo zabijanje glave u pesak.

- Problemi su toliko očigledni, čini mi se da sam po pitanju otvaranja problema bio najotvoreniji. Mislim da smo dobro razumeli šta možemo a šta ne možemo da uradimo - dodao je Vučić i zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

Naglasio je još da će lično uložiti maksimalne napore za stabilnost i mir u regionu, te potvrdio da planira intenziviranje razgovora Srba i Bošnjaka.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nije bilo incidenta,rekao sam Mustafi - jesi sam smislio"

Izvor: B92, 16.Mar.2017

Sarajevo -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da tokom večere u Sarajevu nije bilo incidenta između njega i kosovskog premijera Ise Mustafe..."Ako me pitate da li je bilo incidenata - nije bilo. Pristojno i normalno je da postavite pitanje. Nije bilo nikakvih problema, samo sam mu, na večeri, rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.