Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 15:43

Voz i kamion se sudarili u Futogu; Železnica: Rampa bila ispravna, nisu poštovani propisi

Teretni voz "Despotija" udario je jutros oko osam časova kamion u Futogu, zbog čega je došlo do prekida železničkog saobraćaja.

Prema saznanjima 021.rs, vozač šlepera nije poštovao prvenstvo prolaza i krenuo je da prelazi preko pruge. U tom trenutku na njega je naleteo teretni voz koji se kretao na relaciji Novi Sad - Bački Petrovac, udarivši u prikolicu kamiona.

Ekipa Hitne pomoći nije intervenisala, a povređenih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << incidentu nije bilo.

Osim kamiona i voza, materijalna šteta napravljena je i na "pežou" koji je bio parkiran u blizini udesa.

Novosadska policija je izašla na lice mesta kako bi obavila uviđaj.

Infrastrukture Železnice Srbije: Rampa je bila ispravna

Kako kažu u Infrastrukturi Železnica Srbije, do sudara je došlo zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa i signalizacije vozača drumskog vozila.

"Navedeni putni prelaz u Futogu, na kome se dogodio ovaj sudar, obezbeđen je mehaničkim branicima i saobraćajnim znacima na putu. Branici su u trenutku sudara bili ispravni i funkcionisali su potpuno normalno i kako je to i predviđeno. Branici na ovom putnom prelazu su u vreme nailaska voza bili spušteni, a kamion sa prikolicom se nalazio na kolosecima i ostao je između motki branika. Put na ovom putnom prelazu prelazi preko tri koloseka u stanici Futog. Prilikom naleta teretnog voza na kamionsku prikolicu, kamion je udario u drumsko vozilo, koje je bilo parkirano pored koloseka", kažu u IŽS.

Pruga je otvorena za saobraćaj u 11:25.

"Međutim, nepoštovanje saobraćajnih propisa i signalizacije od strane vozača drumskih vozila na putnim prelazima, a naročito kada je rampa spuštena, gotovo po pravilu imaju tragične posledice. Infrastruktura železnice Srbije zbog toga ponovo apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju, da poštuju propise i signalizaciju i posebno na putnim prelazima voze pažljivo i odgovorno, jer se samo tako mogu da spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi", apeluju u IŽS.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.