Više od nedelju dana od incidenta u kovid bolnici u Kruševcu inspekcija se ne oglašava

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2021, 16:39

Više od nedelju dana od incidenta u kovid bolnici u Kruševcu inspekcija se ne oglašava

Prošlog utorka je zdravstvena inspekcija posetila kovid bolnicu u Kruševcu zato što je sredstvo za dezinfekciju dospelo u respirator u crvenoj kovid zoni, a ni posle više od nedelju dana od nadzora nije poznato šta je inspekcija ustanovila, ko je odgovoran što se opasno sredstvo našlo tamo gde nikako ne bi smelo da bude i da li je neko sankcionisan. Na pitanja Južnih vesti još nema odgovora nadležnih ustanova.

Neko od zaposlenih je pre skoro dve nedelje pomešao destilovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vodu koja se uobičajeno dodaje uz vazduh u respirator i dezinficijens u kruševačkoj kovid bolnici, a direktor Univerzitetskog klinčkog centra Zoran Perišić je tada naveo da je zbog tog, kako je rekao propusta, zdravstvena inspekcija prošlog utorka bila u bolnici.

Međutim, iz inspekcije još ne obaveštavaju javnost šta su utvrdili.Novinari Južnih vesti su 8. septembra poslali mejl zdravstvenoj inspekciji, na koji nisu dobili odgovor. Danima se niko ne javlja ni na pozive, a danas su sa jednog od tri dostupna broja poručili da izjave daje šef inspekcije.

Na taj broj se danima niko ne javlja, pa sa jedinog gde neko u inspekciji podiže slušalicu poručuju:

To sve odvojeni telefoni. Znači, molim vas budite samo strpljivi sa njom o tome da razgovarate - poručuje neko od zaposlenih.

Na pitanja ne odgovaraju ni iz Ministarstva zdravlja.

Da će odgovorni biti sankcionisani kada budu znali konkretne procedure, rekao je prošle nedelje direktor kovid bolnice u Kruševcu Vladan Cvetanović.

Procedure su da ćemo postupati po tome kad budemo znali konkretno na koji način neko može biti sankcionisan za nemar u svom radu...urađena su tri vanredna nadzora kvaliteta rada u bolnici, ja upravo završavam svoj izveštaj prema matičnoj ustanovi Kliničkom centru Niš i prema zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja - rekao je ranije Cvetanović za TV Zona Plus.

Podsetimo, direktor UKC-a je rekao da je tragedija u Kruševcu sprečena i da sredstvo za dezinfekciju nije dospelo do pluća pacijenata.
Pogledaj vesti o: Incident,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.