Velika tragedija u Iranu! Vojnik pucao na kolege, ubio trojicu, 12 ranjenih!

Izvor: BKTV News, 06.Avg.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika tragedija u Iranu! Vojnik pucao na kolege, ubio trojicu, 12 ranjenih!

Jedan iranski vojnik otvorio je vatru na svoje kolege, usmrtivši trojicu i ranivši 12 u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u južnom delu Teherana, javlja danas AP pozivajući se na poluzvaničnu iransku agenciju Mehr.

Jedna od žrtava je oficir, dok su druge dve redovni vojnici, navodi iranska agencija, dodajući da je napadač ubijen u razmeni vatre sa drugim vojnicima.

Motiv napada nije naveden, napominje AP, uz podsećanje da se sličan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << incident u Iranu dogodio u julu, kada je jedan vojnik takođe otvorio vatru na svoje kolege, i tom prilikom ubio trojicu i ranio šestoricu u vojnoj bazi u gradu Abjeku, oko 10 kilometara zapadno od Teherana.

Four dead, eight injured as soldier opens fire on Iran military base: media https://t.co/hJXQGOHGMp

Taj napadač je, kako su mediji tada preneli, pucao i u sebe, ali je preživeo i prebačen je u obližnju bolnicu.

FOTO: Vikipedija/Ilustracija

I u septembru se jedan vojnik ubio nakon što je ispalio smrtne hice u svoje drugove na jugu zemlje.

U Iranu je vojni rok u trajanju od 24 meseca obavezan za muškarce od 19 i više godina starosti, napominje američka agencija.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranski vojnik ubio tri i ranio 12 kolega

Izvor: B92, 06.Avg.2017

Teheran -- Jedan iranski vojnik otvorio je vatru na svoje kolege, ubio trojicu i ranio njih 12, u vazduhoplovnoj vojnoj bazi u Teheranu, javila je agencija Mehr...Među žrtvama su jedan oficir i dva vojnika, a napadač je ubijen u razmeni vatre s drugim vojnicima...Agencija Mehr nije navela mogući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.