Uhapšena grupa navijača zbog pevanja ustaških pesama na utakmici u Osijeku

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 13:03

Uhapšena grupa navijača zbog pevanja ustaških pesama na utakmici u Osijeku

Grupa navijača uhapšena je Osijeku i Vinkovicma zbog incidenta na fudbalskoj utakmici između Hrvatske i Turske, kada su pevali ustaške pesme.

Današnja hapšenja su nastavak policijske akcije hapšenja navijača zbog pevanja ustaške pesme na utakmici održanoj u četvrtak u osiječkoj Opus Areni, prenosi portal Index.hr.

Pred kraj prvog poluvremena na utakmici odigranoj u četvrtak, grupica navijača pevala je stihove "Korak ide za korakom, mlad ustaša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

UEFA je ranije kaznila hrvatsku reprezentaciju sa 10.000 evra, oduzimanjem 1.000 mesta za gledaoce na susretu s Turskom i dve godine uslovne kazne, zbog pojavljivanja ustaške zastave na prethodnoj domaćoj kvalifikacionoj utakmici sa Letonijom na Rujevici.

Incident u Osijeku je nov i zbog njega Hrvatskom fudbalskom savezu preti nova, rigorozna kazna, navodi portal.

Podseća da je premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio pevanje ustaških pesama, poručivši da to rade ljudi koji žele zlo hrvatskoj reprezentaciji.

Osudi se pridružio i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović koji je rekao da niko ne može da ga uveri da oni koji pevaju ustaške pesme ne znaju da time čine štetu fudbalu, društvu i državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još 12 osoba uhapšeno zbog sumnje da su pevali ustaške pesme na utakmici Hrvatska-Turska

Izvor: Danas, 15.Okt.2023

Još 12 osoba uhapšeno je danas na osječkom i vinkovačkom području zbog sumnje da su pevali ustaške pesme na nedavnoj utakmici fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Turske u Osijeku, javili su hrvatski mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.