Izvor: Radio 021, 10.Jul.2020, 23:26

UŽIVO Beograd: Demonstrant uboden nožem, probijena ograda Skupštine, baklje, suzavac i novi incidenti

Novi incidenti tokom protesta ispred Skupštine Srbije počeli su oko 23 sata i 10 minuta, u trenucima kad je većina demonstranata počela da se se razilazi.

U 23:20 nastao je pravi stampedo ispred Skupštine kada su kordoni policije, raspoređeni oko zgrade parlamenta krenuli na demonstrante koji su ih gađali kamenjem. Nekoliko demonstranata je uhapšeno, a oblaci suzavca stizali su do samog centra grada.

Nakon što je ispaljen suzavac, žandarmerija je potisnula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najagresivnije grupe demonstranata prema Buulevaru kralja Aleksandara i niz Takovsku ulicu. Demonstranati su, nakon intervencije policije i žandarmerije, krenuli da beže i prema Trgu Nikole Pašića, ali su se nekoliko minuta nakon toga zaustavili.

Grupa učesnika protesta počela je da baca baklje, petarde i kamenice na policiju, raspoređenu u kordonima ispred Skupštine. Nakon što je policja ispalila suzavac, grupa demonstranata počela je da se ponaša još agresivnije, izvaljujući kamene ploče i bacajući ih na policajce i žandarme u kordonu.

Još nekoliko hapšenja demonstranata. pic.twitter.com/xVLk4JKFAs

— KRIK (@KRIKrs) July 10, 2020
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.