Izvor: Radio 021, 10.Jul.2020, 21:47

UŽIVO Beograd: Demonstrant uboden nožem, probijena ograda Skupštine

Demonstranti okupljeni ispred Skupštine Srbije probili su večeras oko 21:15h metalnu ogradu oko zgrade parlamenta, pokušavajući da uđu u zgradu, a nekoliko desetina demonstranata ponaša se agresivno i prema izveštačima, snimateljima i reporterima beogradskih medija.

Ispred zgrade Skupštine, večeras je jedan mladić povređen nožem, a napadač Z.O. (47) je, kako je saopštio MUP uhapšen, ali za sada nije poznato više detalja o tom incidentu.

Oko 21:25 sa stepeništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Skupštine su odgurnuti reporter i reporter N1 Petar Gajić, a agresivni demonstrati rasterivali su i okupljene fotoreportere.

Ljudi su se okupili u centru grada uprkos odluci Kriznog štaba o zabrani okupljanja više od 10 ljudi.

Prema ulazu u zgradu Skupštine Srbije se nalazi grupa demonstranata sa srpskim zastavama. Kako javlja reporter N1, okupljeni su mahom oni demonstrani koji, uslovno rečeno, mogu da se nazovu nacionalno opredeljenim, grupi bliskoj doskorašnjem narodnom poslaniku Srđanu Nogu.

Više od 100 policajaca, sa konjima i psima, u opremi za razbijanje demonstracija, raspoređeno je danas oko 19 časova iza zgrade Skupštine Srbije, u Kosovskoj ulici.

Na protest su večeras pozvali predstavnici opozicije, ali i građani na društvenim mrežama. Prema nezvaničnim informacijama, upućen je poziv građanskim učesnicima protesta da naprave iznenađenje i da se okupe na Slaviji odakle bi trebalo da se krene na Autokomandu kako bi ove saobraćajnice bile blokirane. Time žele da spreče pojavu provokatora u njihovim redovima, što su juče uradili tako što su odlučili da sede na asfaltu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

UŽIVO Beograd: Demonstrant uboden nožem, probijena ograda Skupštine, baklje, suzavac i napad na policiju

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2020

Demonstranti okupljeni ispred Skupštine Srbije probili su večeras oko 21:15h metalnu ogradu oko zgrade parlamenta, pokušavajući da uđu u zgradu, a nekoliko desetina demonstranata ponaša se agresivno i prema izveštačima, snimateljima i reporterima beogradskih medija...Ispred zgrade Skupštine,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.