UZBUNA NA KOREJSKOM POLUOSTRVU! Američki vojnik ušao u Severnu Koreju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 18:21

UZBUNA NA KOREJSKOM POLUOSTRVU! Američki vojnik ušao u Severnu Koreju!

Bez dozvole prešao granicu

Državljanin SAD, koji je danas bez dozvole prešao iz Južne u Severnu Koreju, najverovatnije je američki vojnik, objavio je En-Bi-Si (NBC), pozivajući se na neimenovani izvor.

Isti izvor je dodao da američki zvaničnici i dalje prikupljaju informacije o incidentu, koji dolazi usred pojačanih tenzija oko nuklearnog programa Severne Koreje.

Američka komanda u ovom azijskom regionu prethodno je saopštila da je muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio u šetnji u Zajedničkoj bezbednosnoj zoni (JSA), u pograničnom selu demilitarizovane zone koja deli dve zemlje, a potom je ušao u Severnu Koreju bez dozvole.

- Američki državljanin u zoni JSA prešao je, bez dozvole, u Severnu Koreju. Verujemo da ga trenutno drže u pritvoru i radimo sa našim partnerima iz južnokorejske vojske da rešimo taj incident - tvitovala je američka komanda.

A U.S. National on a JSA orientation tour crossed, without authorization, the Military Demarcation Line into the Democratic People’s Republic of Korea (DPRK). We believe he is currently in DPRK custody and are working with our KPA counterparts to resolve this incident. pic.twitter.com/a6amvnJTuY

— United Nations Command 유엔군사령부/유엔사 (@UN_Command) July 18, 2023

Protiv američkog vojnika, koji je danas bez dozvole prešao iz Južne u Severnu Koreju, trebalo je da bude pokrenut disciplinski postupak u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor.

Njegov prelazak granice je bio "nameran i neovlašćen", rekao je britanskoj agenciji drugi izvor. Televizija NBC prethodno je izvestila da američki zvaničnici i dalje prikupljaju informacije o incidentu, koji dolazi usred pojačanih tenzija oko nuklearnog programa Severne Koreje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Američki vojnik uhapšen u Severnoj Koreji nakon što je namerno prešao granicu

Izvor: VOA, 18.Jul.2023

Američki vojnik nalazi se u zatvoru u Severnoj Koreji nakon što je, u utorak, ilegalno prešao granicu koja razdvaja dve Koreje. Kako saznaje agencija Asošijeted pres, vojnik, redov Trevis King, bio je upravo pušten iz zatvora u Južnoj Koreji, gde je držan zbog optužbe za fizički napad, a pretile...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.