UNS i NUNS traže da se istraži ugrožavanje sigurnosti novinarke u Inđiji

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS i NUNS traže da se istraži ugrožavanje sigurnosti novinarke u Inđiji

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije traže od nadležnih organa da utvrde sve okolnosti incidenta u kojem je ugrožena bezbednost novinarke portala "Inđija kafe" Verice Marinčić u Inđiji.
Kako je Vesna Marinčić rekla UNS-u, nakon što je objavila fotografiju nepropisnog parkiranja automobila u Inđiji, na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuk stranici portala Inđija kafe, vlasnik automobila ju je 17. juna pratio, a zatim je dva puta motorom naleteo na nju.
"Pratio me je motorom kada sam izašla iz lokala i ušla u jednosmernu ulicu, a zatim je suprotnog smera naleteo na mene, zakačio me retrovizorom i nastavio. Drugi put je ušao u moju ulicu i ispred moje kuće naleteo na mene, da bi u zadnjem trenutku naglo skrenuo", rekla je vesna Marinčić.
UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i izloženi su bezbednosnim pretnjama.
I Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva da policija i nadležno tužilaštvo reaguju i preduzmu zakonom predviđene mere.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.