Izvor: Radio 021, 21.Jun.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Rasvetliti ugrožavanje sigurnosti novinarke portala "Inđija kafe" Verice Marinčić

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija utvrdi sve okolnosti incidenta u kojem je vozač motora nasilničkom vožnjom ugrozio bezbednost novinarke portala "Inđija kafe" Verice Marinčić.

Kako je Marinčić rekla UNS-u nakon što je objavila fotografiju nepropisnog parkiranja automobila u Inđiji, na Fejsbuk stranici portala "Inđija kafe", vlasnik automobila ju je 17. juna pratio, a zatim je dva puta motorom naleteo na nju.

"Pratio me je motorom kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sam izašla iz lokala i ušla u jednosmerno ulicu, a zatim je suprotnog smera naleteo na mene, zakačio me retrovizorom i nastavio. Drugi put je ušao u moju ulicu i ispred moje kuće naleteo na mene, da bi u zadnjem trenutku naglo skrenuo", rekla je UNS-u Marinčić.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i izloženi su bezbednosnim pretnjama.

Autor: UNS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.