Izvor: Politika, 23.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bolnicu posle đačkih pesnica

Kruševac – Poslednjih dana dogodilo se nekoliko incidenata u Kruševcu, u kojima su učestvovali đaci. Lekarska pomoć je bila neophodna, a dvojica su zadobila teške telesne povrede.

Posle ponoćnog incidenta između dvojice drugova ispred Kulturnog centra Pajić L. (18) naneo je teške telesne povrede maloletnom M. N., učeniku trećeg razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gimnazije. M. N. je zbog frakture lobanje prebačen na nišku Neurohiruršku kliniku, a Pajić je priveden i zadržan u policiji, posle čega je, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji Opštinskog suda u Kruševcu.

Drugi maloletnik, R. L., đak trećeg razreda Ekonomsko-trgovinske škole, u školskoj učionici zadao je žestok udarac pesnicom u lice svom drugu G. D. Đaci kažu da je krv potekla sa lica G. D. i da je posle toga kolima Hitne medicinske pomoći prebačen u Zdravstveni centar u Kruševcu, gde se i sada nalazi.

Direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Svetlana Savić-Blažić kaže da je to što se dogodilo strašno, ali da roditelji đaka ne žele publicitet, pogotovu što je, kažu, jedan dnevni list objavio neistinu o tome. Ipak, dogodilo se nasilje, koje nije stvar samo tih roditelja.

– Takav incident se odavno nije desio u našoj školi. Nije tačno ono što je objavljeno, da se dogodila tuča. Tuče nije bilo, ali su se drugovi posvađali, pa je jedan udario pesnicom drugog i naneo mu povrede zbog kojih je bila neophodna lekarska intervencija. U ovom momentu je najvažnije da je povređenom dečaku bolje, a mi ćemo u školi pokrenuti odgovarajući postupak za utvrđivanje odgovornosti – kaže direktorka Svetlana Savić-Blažić.

Dan posle tog incidenta, 19. novembra, u Osnovnoj školi „Dragomir Marković” potukle su se devojčice, takođe u učionici. Dok su se ratoborne devojčice međusobno udarale, jedna je sve to snimala kamerom na telefonu. U obe ustanove školski policajci obavljaju svoj posao i to dobro, kažu, ali je sada „bojno polje” prebačeno u školske učionice. Na potezu su školski pedagozi i psiholozi.

R. Stanković

[objavljeno: 24/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.