Tzv. Kosovska policija zbog šajkače maltretirala deda Dimitrija u njegovom dvorištu, on odbio da je skine

Izvor: KMnovine.com, 13.Jul.2023, 08:35

Tzv. ''Kosovska policija" zbog šajkače maltretirala deda Dimitrija u njegovom dvorištu, on odbio da je skine

Tzv. ''Kosovska policija" zbog šajkače maltretirala deda Dimitrija u njegovom dvorištu, on odbio da je skine Pripadnici takozvane "kosovske policije" upali su naoružani u dvorište porodice Pavlović u selu Beluće u opštini Leposavić, sa zahtevom da 80-godišnji Dimitrije koji je sedeo u dvorištu skine šajkaču sa glave".


   
Deda Dimitrije sa ponosom nosi šajkaču    



Deda Dimitrije je to >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << odbio, rekla je njegova snaja Nadica Pavlović.
Kako navodi Nadica, u trenutku incidenta ona je bila u kući kada je čula galamu u dvorištu.
"Čula sam galamu i svekra Dimitrija kako viče. Krenula sam niz stepenice, kada sam naletala na dvojicu policajaca u punoj opremi. Bili su naoružani nekim kratkim puškama. Rekli su da ih je Dimitrije provocirao jer ih je pozdravio šajkačom kada su prolazili kolima. Tražili su da je skine", u dahu nam je ispričala Nadica.
Kako objašnjava, njihova kuća se nalazi tačno pored puta i deda Dimitrije uvek pozdravlja kola koja prolaze, a sada je prolazila patrola od tri policajca u civilnim kolima bez obeležja. Oni su rešili da upadnu u porodičnu kuću Pavlović zbog Dimitrijeve šajkače.
"Počela sam da vičem na njih, rekla sam im da ću i ja sada svaki dan da nosim šajkaču. Deda je bolestan, ne može da se smiri, bili smo kod kuće jetrva i ja, muž mi je bio na poslu. Prolaze ovi policajci svaki dan, ali do sada nas nisu uznemiravali. Plašimo sad da će ovako nešto da se ponovi, ali zaista ne mogu da verujem dokle ide to maltretiranje i to zato što neko nosi šajkaču. Ima i ja da je nosim od danas svaki dan", kaže Nadica za Kosovo onlajn.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.