Trovanje amonijakom u Kuršumliji

Izvor: RTS, 09.Dec.2010, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trovanje amonijakom u Kuršumliji

Iz prokupačke bolnice otpušteno svih deset radnica hladnjače "Frigonais" koje su se juče otrovale amonijakom. Hladnjaču su jutros obišli Republički inspektor za zaštitu životne sredine i inspektor za rad i radne odnose.

Svih deset radnica hladnjače "Frigonais" iz Kuršumlije koje su bile izložene udisanju pare amonijaka koji se izlio u prostorijama hladnjače, otpuštene su iz prokupačke bolnice na kućno lečenje.

Danas je iz bolnice puštena i B. M. (57) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je imala najteže posledice nakon jučerašnjeg incidenta u fabrici.

„B. M. je upućena na stacionarnu opservaciju i lečenje u kuršumlijski Dom zdravlja", rekla je agenciji Beta portparolka Zdravstvenog Centra u Prokuplju Jelena Pantović.

Prema rečima Pantovićeve, i ostalih devet radnica hladnjače koje su na Urgentno odeljenje bolnice u Prokuplju primljene kasno sinoć sa simtomima trovanja hemikalijama, otpušteno je na kućno lečenje.

"Najteže otrovana B. M. žalila se na gušenje i bolove u grudima, pa je zbog toga odmah hospitalizovana, dok su druge koje su imale crvenilo lica, očiju i peckanje u grudima, posle pregleda i saveta lekara još sinoć otpuštene na kućno lečenje", istakla je Pantovićeva.

Prokupačka policija saopštila je da je zbog sumnje da se izlio tečni azot sprovela istragu u hladnjači "Frigonais".

Hladnjaču su jutros obišli Republički inspektor za zaštitu životne sredine i inspektor za rad i radne odnose. O ovom događaju su obavešteni i Viši tužilac i istražni sudija višeg Suda u Prokuplju koji su pokrenuli istragu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.