Traže Mađarsku usred Srbije

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2012, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže Mađarsku usred Srbije

U ISTRAŽNOM odeljenju Višeg suda u Novom Sadu u četvrtak je saslušan Predrag N. (26), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje u incidentu prošle nedelje u Temerinu. Doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv sedmočlane grupe koja se tereti za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti. Posle višečasovnog saslušanja, kasno u sredu uveče, pritvor je određen Atili O. (23), Robertu O. (20) i Čongoru K. (19) iz Temerina, Norbertu K. (33) i Kornelu K. (21) iz Bečeja, Tomasu Š. (18) i Florijanu A. (18) iz Ade. Temerinac Robert O., se pored toga sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja.Tokom istrage biće saslušano više svedoka koji imaju neposredna saznanja o incidentu u kojem su lakše povređena dvojica mladića iz Temerina Denis R. (23) i njegov vršnjak Mirko B., kao i određena veštačenja. Policija je od osumnjičenih oduzela nekoliko računara, koji će se pregledati i utvrditi da li i kakve podatke sadrže.ZAHTEVALI PREVODIOCA NEKI od sedmorice osumnjičenih su, saznajemo nezvanično, tražili da sud angažuje prevodioca za mađarski jezik tokom njihovog saslušanja. Zahtev im je ispunjen, i prevodilac iz Bečeja je pomogao u njihovom sporazumevanju.U stanu koji koristi osumnjičeni Robert O., pronađeno je oružje i municija, pa je protiv njega podneta krivična prijava i zbog nedozvoljenog oružja. Pored toga, otkriven je i veliki broj plakata zabranjenog skupa „EMI Tabor“ koji je trebalo letos, u julu da se održi u Kanjiži, kao i obeležja Pokreta 64 županije.Sedmorica osumnjičenih za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti su, saznajemo, u kafiću u Ulici JNA u Temerinu, zlostavljali i ugrožavali sigurnost gostiju. Pozdravljali su ih nacističkim pozdravom „Zig hajl“, a neko od njih je flašom u glavu udario Predraga N., posle čega se tuča preselila na ulicu ispred lokala. Tokom razmenjivanja batina, neki od sedmorice osumnjičenih su psovali „majku srpsku“ i uzvikivali: „Ovo je Mađarska“!Po izlasku na ulicu, ostali gosti kafića su se skupili i napali sedmočlanu grupu, a jurnjava je, saznajemo, nastavljena i okolnim ulicama. Predrag N., je sustigao Norberta K., udarao ga je rukama i nogama i lakše povredio, zbog čega je protiv njega napisana krivična prijava za nasilničko ponašanje.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Traže Mađarsku usred Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2012, 02:47

U istražnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu u četvrtak je saslušan Predrag N. (26), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje u incidentu prošle nedelje u Temerinu. Doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv sedmočlane grupe koja se tereti za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.