TROJICA ALBANACA PRIVEDENA ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE U ŽAČU

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROJICA ALBANACA PRIVEDENA ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE U ŽAČU

ČAGLAVICA - Trojica maloletnih Albanaca privedena su zbog sumnje da su demolirali zid na jednoj od kuća koje se grade za povratnike u Žaču kod Istoka.

Portparol Kosovske policijske službe (KPS) u Peći Zećir Keljmendi potvrdio je KIM radiju da su trojica dečaka privedena u policijsku stanicu.

“Trojica maloletnika su u prisustvu svojih roditelja saslušana u vezi sa ovim slučajem”, rekao je Keljmendi.

O drugim detaljima on nije mogao da govori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
U ovom incidentu, koji se dogodio u noći između utorka i srede, srušen je deo zida na jednoj od kuća, a blokovi za gradnju su razbacani po gradilištu.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Saša Rašić je rekao agenciji Srna da su ova ista lica osumnjičena i da su podmetnula požar na obližnjoj livadi koji je zahvatio šumsko rastinje nadomak Žača.

Rašić je zatražio od Kfora i Euleksa da pojačaju prisustvo u Žaču, a ambasade Velike Britanije, SAD i Nemačke obavestio o učestalim incidentima u ovom povratničkom mestu.

KiM radio podseća da se u Žač početkom aprila vratilo 27 srpskih porodica, ali je u međuvremenu šest porodica napustilo selo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.