Demolirali kuće povratnika na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demolirali kuće povratnika na KiM

ISTOK -

Nepoznate osobe demolirale su noćas tri kuće u izgradnji u selu Žač kod Istoka, preneli su danas FoNetu Srbi povratnici.

Kuće su povratnike finansira Ministarstvo za povratak u Vladi Kosova, a predviđena je gradnja još 18 kuća.

Incident je uznemirio Srbe i pored toga što kosovska policija 24 sata obezbeđuje šatorsko naselje gde su oni smešteni.

Portparol kosovske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za region Peći, Zećir Keljmendi, rekao je za FoNet da je preduzimač radova, incident prijavio oko podneva.

On je rekao da je porušen zid na jednoj kući i da su razbacani blokovi sa paleta koje su se nalazile pored kuće, rekao je Keljmendi i dodao da kosovska policija radi na utvrđivanju identiteta počinioca.

Od povratka u selo Žač, Srbi su više puta bili izloženi napadima iz vatrenog oružja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žač: Demolirane kuće Srba povratnika

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2010

Nepoznate osobe demolirale su noćas u selu Žač kod Istoka tri kuće u izgradnji za Srbe povratnike koje finansira Ministarstvo za povratak u privremenoj kosmetskoj Vladi. Predviđena je gradnja još 18 kuća. Euleks i KPS uhapsili počinioce, izjavio je ministar za povratak i zajednice u privremenoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

DEMOLIRANE TRI KUĆE SRBA POVRATNIKA U SELU ŽAČ

Izvor: Kurir, 18.Avg.2010

ISTOK- Nepoznate osobe su demolirale noćas tri kuće u izgradnji u selu Žač kod Istoka, preneli su Srbi povratnici... Kuće za povratnike finansira Ministarstvo za povratak u Vladi Kosova, a predviđena je gradnja još 18 kuća...Incident je uznemirio Srbe i pored toga što kosovska policija 24 sata...

Nastavak na Kurir...

Žač: Uhapšeni zbog oštećenja kuće povratnika

Izvor: Mondo, 18.Avg.2010

Pripadnici Euleks i kosovske policije uhapsili su večeras dvojicu Albanaca osumnjičenih da su porušili zid na kući namenjenoj Srbima povratnicima u selo Žač kod Istoka.

Nastavak na Mondo...

TROJICA ALBANACA PRIVEDENA ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE U ŽAČU

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 14:44

ČAGLAVICA - Trojica maloletnih Albanaca privedena su zbog sumnje da su demolirali zid na jednoj od kuća koje se grade za povratnike u Žaču kod Istoka...Portparol Kosovske policijske službe (KPS) u Peći Zećir Keljmendi potvrdio je KIM radiju da su trojica dečaka privedena u policijsku stanicu...“Trojica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.