TEŠKA ŽELEZNIČKA NESREĆA, VAGONI ISKOČILI IZ ŠINA: Neki upali u reku sa ovim materijama! Hitno pokrenuta istraga

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 20:14

TEŠKA ŽELEZNIČKA NESREĆA, VAGONI ISKOČILI IZ ŠINA: Neki upali u reku sa ovim materijama! Hitno pokrenuta istraga

U toku je istraga o uzroku incidenta.

Deset vagona teretnog voza koji je prevozio plastične pelete i ulje za kuvanje iskočilo je iz šina u severnom delu Njujorka, a dva su završila u reci, saopštile su gradske vlasti.

Nema prijavljenih povreda niti su prisutne opasne materije, rekao je Tom Kjuba, portparol kompanije Berkshire & Eastern ranije danas.

- Dva vagona su pala u reku Hjusik, iz jednog je iscurila mala količina ulja za kuvanje, a iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugog plastična smola - rekao je Kjuba i dodao da su izvođači radova na licu mesta kako bi izvukli vagone iz reke, što bi trebalo da potraje nekoliko sati.

10 cars of cargo train carrying cooking oil and plastic pellets derail in New York, 2 fall in river#RensselearCounty #HoosicRiver https://t.co/kg92owJVqJ

— The Peninsula Qatar (@PeninsulaQatar) February 8, 2024

On je takođe istakao da je u toku temeljna istraga o uzroku incidenta. Deo državne rute u toj oblasti je zatvoren, saopštile su okružne vlasti.

Komesar za životnu sredinu Njujorka Basil Segos rekao je na društvenim mrežama sa lica mesta da je situacija stabilizovana i da su napori preusmereni na vagone koji su iskočili iz šina.

Ova nesreća je bila drugo iskakanje iz šina u regionu za šest meseci. Nakon iskakanja voza iz šina u Istočnoj Palestini u Ohaju pre godinu dana glavne teretne železnice SAD najavile su niz koraka za poboljšanje bezbednosti, ali je sprovođenje reformi u Kongresu u zaostatku.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.