Svedoci iz Čarde: Čeda Jovanović je navijačima pokazao srednji prst

Izvor: Press, 23.Dec.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci iz "Čarde": Čeda Jovanović je navijačima pokazao srednji prst

Na današnjem suđenju saslušana su dvojica svedoka koji su tog dana bili u restoranu "Čarda". Vladimir Osećanski zvani Vladimirac rekao je da je do  incidenta došlo kada je Jovanović ušao u restoran, nakon čega je grupa navijača počela da mu dobacuje i peva navijačke pesme oslovljavajući ga pogrdnim imenima.
- Jovanović je prolazeći prema drugom delu kafane pokazao srednji prst, nakon čega mu je Dunjić prišao i zamolio ga da napusti kafanu. Jovanović je pokušao da udari Dunjića glavom, nakon čega ga je Dunjić uhvatio za ruke, izgurao napolje i svojim telom štitio od razjarenih navijača - ispričao je Osećanski.
On je dodao i da drugooptuženi Petrović nije ustajao od stola, već da je Jovanoviću samo dobacio da napusti restoran i da ih ostavi "da ručaju na miru". Na pitanje advokata odbrane da li je Dunjić udario Jovanovića prvi, svedok je rekao da to "nema veze sa istinom".
- Da ga Velibor nije zaštitio telom, ko zna šta bi bilo - rekao je Osećanski.
Sličan iskaz dao je i Goran Čikarić zvani Zagor, koji je rekao da se sa Jovanovićem sreo ispred kafane i da ga je već tada zamolio da ne ulazi u kafanu zbog svoje bezbednosti. Na pitanje zašto mu je to rekao, svedok je izjavio da je bio upoznat sa tim da Jovanović nije popularan među navijačima, zbog politike koju zastupa.
I on je potvrdio da Dunjić nije udario Jovanovića, već da ga je odbranio od drugih navijača i izvukao napolje iz restorana.
Saslušanjem ova dva svedoka završen je dokazni postupak, nakon čega su održane završne reči. Zamenik tužioca je tražila da okrivljeni budu osuđeni za sve što im se optužnicom stavlja na teret, dok su advokati odbrane tražili oslobađajuće presude.
Dunjić koji je u pritvoru, optužen je za nasilničko ponašanje, a optužnicom je obuhvaćen i njegov prijatelj Leo Petrović.
Oni se terete da su 17. aprila u Segedinu, uoči vatrepolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, napali Čedomira Jovanovića koji je bio sa suprugom i prijateljima.
Tokom suđenja saslušani su kao svedoci i Jovanović i njegova supruga Jelena, a sud je pregledao i video snimke sukoba.
Presuda Veliboru Dunjiću za napad na lidera LDP Čedomira Jovanovića u aprilu ove godine u restoranu "Čarda" u Segedinu biće izrečena 26. decembra, odlučio je danas Viši sud.
Vođa navijača "Crvene zvezde" Velibor Dunjić je bio osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu "Kalipso", ali je odlukom Apelacionog suda ta presuda ukinuta i njemu se ponovo sudi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.