Sukobi u leskovačkom Narodnom pozorištu

Izvor: TvojPortal.com, 21.Maj.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u leskovačkom Narodnom pozorištu

21.05.2011. Autor: Danilo Kocić | Izvor: Južne vesti
LESKOVAC – Aktuelni direktor leskovačkog Narodnog pozorišta Zoran Rakić zabranio je smenjenom direktoru Nenadu Vukoviću i dvojici njegovih saradnika pristup u ovo zdanje kulture.

Sukobi u leskovačkom Narodnom pozorištu

- Za sada je na snazi zabrana prilaza koju sam doneo i koja važi za tri lica kako se incidenti u radno vreme i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << šikaniranje zaposlenih u Narodnom pozorištu ne bi ponavljali. Naravno, ako kupe kartu i ponašaju se pristojno za vreme predstave biće dobrodošli kao deo poštovane publike – navodi se u saopštenju direktora Zorana Rakića.
On je izdao saopštenje povodom iznetih ocena nekadašnjeg člana tog kolektiva Slaviše Stevanovića da je njemu, bivšem direktoru Nenadu Vukoviću i Predragu Dimitrijeviću zabranjen ulaz u zgradu pozorišta "kao da je to Rakićeva dedovina".
Obrazlažući zaista čudan stav o zabrani ulazu u Narodno pozorište "dojučerašnjih članova kolektiva", Rakić navodi da je do toga došlo posle niza incidentnih situacija i verbalnih uvreda o čemu je obaveštena i leskovačka policija.
-Već smo se privikli na iznišenje raznih neistina o poslovanju Narodnog pozorišta u poslednje dve godine, ali smo za svo vreme mislili da je dilema o dobrom ili lošem poslovanju Narodnog pozorišta rešenja usvajanjem izveštaja o radu na sednici Gradske skupštine iz kojeg se jasno vidi kakav je naš učinak i koliko smo kome dužni – navodi aktuelni direktori Narodnog pozorišta u Leskovcu Zoran Rakić, povodom optužbi koje su iznete na račun ove ustanove kulture na jednoj od konferencija u OO SNS u Leskovcu.
Rakić pojašnjava da su svim medijima do sada bili na raspolaganju podaci o zlupotrebama prethodnog upravnika Nenada Vukovića i njegovog saradnika Slaviše Stevanovića, koji je "našao za shodno da na konferenciji za novinare fascinira javnost višestruko uvećanim ciframa baš kao što su svojevremeno radili sa fakturama pojedinih dobavljača".
- Svima u Narodnom poorištu je jasno da ovde nema kompetentne kritike našega rada, nego da je reč o pokušaju dvojice ljudi da se vrate slatkom životu o trošku budžeta grada Leskovca i pokušaju ostalih koji su otpušteni u okviru programa racionalizacije da povrate radna mesta na kojima se nisu iskazali – zaključuje Zoran Rakić, diplomirani politikolog, nekadašnji novinar TV Leskovac.

leskovacsukobileskovačko Narodno pozorištezabrana pristupa

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.