Izvor: B92, 01.Sep.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije sa taksistima

Pariz -- Francuska policija sukobila se sa taksistima na Međunarodnom aerodromu "Roasi - Šarl de Gol" kod Pariza i ispalila gumene metke u pokušaju da uspostavi red.

Oni su naveli da je zbog incidenta, do kojeg je došlo kasno sinoć, blokiran pristup terminalu tri glavnog pariskog aerodroma na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko sati. "Situacija je izmakla kontroli. Predmeti su bacani na policiju, koja je uzvratila", izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bris Ortefe za radio Evropa 1.

Ministar je zatražio istragu o tome šta je dovelo do sukoba policije sa taksistima na aerodromu.

Sukob je počeo kada je policija zaustavila taksistu pod optužbom da je odbio da plati ulaz za vozilo na aerodrom. Drugi taksi vozači su intervenisali i pobunili su se zbog maltretiranja njihovog kolege.

"Policija nam je zabranila da pušimo, da igramo karte i da se molimo", rekao je taksista Tarek Moktad za radio stanicu.

On je uputio poziv vladinim službama da dođu na aerodrom kako bi se sami uverili kakva je tamo situacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.