Stiv Ker: Sukob Grina i Pula uticao na čitavu sezonu

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 08:04

Stiv Ker: Sukob Grina i Pula uticao na čitavu sezonu

Trener Golden Stejta sumirao sezonu u kojoj su Voriorsi eliminisani u polufinalu Zapada od Lejkersa - potencirao incident kao faktor koji je uzdrmao grupu

Stiv Ker je otvoreno rekao novinarima da je incident koji se desio na jednom od treninga pred sezonu, kada je Grin gotovo nokautirao Pula i te kako uticao na atmosferu u timu i generalno na čitavu sezonu.

"Nema tu šta da se krije - incident sa Drejmondom i Džordanom na početku ove sezone je odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliku ulogu u svemu. Teško je da tako nešto ne utiče na tim", rekao je Ker.

Grinov fizički napad na saigrača isplivao je u javnost zbog čega je sve dobilo veću dimenziju nego što bi inače - da ga nisu videli milioni ljudi. Grin je suspendovan nedelju dana zbog udaranja Džordana Pula i bio je na raspolaganju Keru za prvi meč sezone.

Pul je nedugo posle incidenta potpisao četvorogodišnji ugovor sa franšizom vredan 128 miliona dolara. Beležio je 20.4 poena u proseku po meču ove sezone međutim statistika mu je opala u doigravanju. Očekivalo se više od njega.

Ker danas kaže da je "nedostatak poverenja" među igračima uticao na rezultatski pad ekipe i posebno na vrlo loš učinak u gostima (11-30). Veruje da među igračima nije bilo prave hemije.

"Kad god se izgubi neko poverenje, onda to znatno otežava proces, a izgubljeno je poverenje", rekao je Ker.

"To je što ja mogu da budem iskren. Moramo da se vratimo onome što nas je učinilo zaista uspešnim, a to je okruženje sa poverenjem i grupa u kojoj se igrači oslanjaju jedni na druge i čini jedni druge boljim", zaključio je trener Voriorsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.