Srbi u Vitini strahuju za bezbednost

Izvor: RTS, 23.Feb.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Vitini strahuju za bezbednost

Po šesti put za poslednjih godinu dana, kuća srpske porodice Savić u centru Vitine bila je na meti nepoznatih napadača pre nekoliko večeri, slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj, a istraga je u toku, prenosi RTK na srpskom jeziku.
Navodi se da je buka od udara kamena po roletnama probudila ukućane u noći između srede i četvrtka i da oni, strahujući za sopstvenu bezbednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu smeli da izađu iz kuće.
"Kosovska policija nakon dobijanja informacije o incidentu, odmah je po hitnom postupku izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i pokrenula istražni postupak", navodi portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.
On je kazao da je kuća ove porodice još jednom bila kamenovana, i još jedna kuća drugog lica.
"Tu su maloletna lica identifikovana i protiv njih se vodi postupak, tako da kosovska policija uporno radi na pronalaženju počinioca krivičnog dela. Na svu sreću niko nije povređen i nema materijalne štete", kazao je Hašani.
RTK2 navodi da su Savići, kao i njhove komšije, svakodnevno pod pritiskom i velikim strahom, o čemu nisu želeli da govore javno.
Navodi se da se oko šezdesetak Srba, koliko je preostalo da živi u Vitini nakon ratnih dešavanja 1999. godine, svakodnevno suočavaju sa brojnim problemima, a ono što ih najviše brine jeste bezbednosna situacija.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.