Sportski funkcioneri traže oštre kazne i pomoć društva

Izvor: Studio B, 13.Okt.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski funkcioneri traže oštre kazne i pomoć društva

Ministarstvo sporta i omladine Srbije, predstavnici republičkih saveza i aktivni i bivši sportisti i gradski funkcioneri su danas zajednički pozvali državu da reaguje i oštro kazni vinovnike incidenta u Đenovi.

"Osećamo obavezu prema našem sportu, prema građanima, omladini i naciji... obavezu da poručimo: dosta je bilo nasilja", rekla je novinarima u Beogradu ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković.

Ministarka je rekla da sport nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ovlašćenja da reaguje i da je za akciju potrebna tešnja saradnja čitavog društva, kao i da nasilje nema veze sa sportom. "Javno zahtevamo najoštrije kazne za vinovnke incidenta u Đenovi... Hoću da kažem da se mi danas ne stidimo, već smo ponosni što predstavljamo sportske institucije Srbije", rekla je Samardžić-Marković.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar ocenio je da sinoćni incident nije najveća sramota srpskog fudbala, jer to nema veze ni sa fudbalom, ni sa sportom uopšte. "Ovo nije najveća sramota srpskog fudbala, jer ovo nema veze sa srpskim fudbalom, sa srpskom košarkom... sa srpskim sportom. Kada neko napadne reprezentaciju, za mene je napao i državu. Dosta!", rekao je Šoštar.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov pozvao je sve da istraju u borbi protiv nasilja i pozvao je državne institucije da pomognu sportu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Samardžić-Marković: Dosta je bilo nasilja koje se čini u ime sporta

Izvor: Beta Video, 13.Okt.2010

BEOGRAD - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković: Dosta je bilo nasilja koje se čini u ime sporta (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.