Sojuz ponovo leti: Fascinantan snimak rakete na putu ka svemiru  VIDEO

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sojuz ponovo leti: Fascinantan snimak rakete na putu ka svemiru VIDEO

Video pokazuje prvo lansiranje rakete Sojuz FG od incidenta u oktorbu, u kojem je njegova posada napustila svemirske letelicu Sojuz MS-10 zbog tehničkih problema sa lansirnim vozilom.

Evropska svemirska agencija (ESA) podelila je inspirativan snimak, koji je zabležio nemački astronaut Alekander Gerst 16. novembra, a koji prikazuje rusku raketu Sojuz koja poleće sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, piše Sputnik.

Na videu se može se videti kako Sojuz napušta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zemlju i letu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) koja se nalazi u orbiti oko Zemlje na visini od 360 kilometara.

"Sojuz" je nosio svemirski brod Progress MS-10 sa gotovo 2,5 metričke tone snabdevanja, hrane i opreme za ekspedicijsku ekipu koju predvodi ruski kosmonaut Sergej Prokopev.

ISS-ov servisni modul Zvezda ostaće priključen na svemirsku stanicu do sledećeg proleća.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.