Službenica ambasade Švajcarske uhapšena ili oteta?

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenica ambasade Švajcarske uhapšena ili oteta?

Policija Sri Lanke uhapsila je službenicu švajcarske ambasade. Ona je potom izjavila da je oteta i da joj je prećeno da otkrije informacije u vezi sa ambasadom.

Policija je saopštila da je uhapsila Ganiju Banister Fransoa pod sumnjom da je davala izjave koje su "prouzrokovale nezadovoljstvo prema vladi i izmišljala dokaze za svoju tvrdnju o otmici".

Sud joj je odredio pritvor, prenosi AP.

Švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident koji se dogodio 25. novembra "veoma ozbiljnim i neprihvatljivim napadom" i pozvalo ambasadora Sri Lanke, od kojeg je zatražilo istragu.

Kako se navodi, Fransoa je pozvana u odeljenje za kriminalističke istrage kako bi dala izjavu i tokom pet dana je podvrgnuta medicinskim testovima i psihijatrijskoj analizi.

Odeljenje glavnog državnog tužioca je obavestilo odeljenje za kriminalističke istrage da nema dokaza koji bi podržali njenu tvrdnju da je oteta, izložena prisili ili seksualnom uznemiravanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.