Skandal: Slavni glumac Žerar Depardje optužen za brojna silovanja

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 14:11

Skandal: Slavni glumac Žerar Depardje optužen za brojna silovanja

Glumac Žerar Depardje optužen je za seksualni napad ili uznemiravanje od strane 13 žena, prema istrazi francuskog novinskog sajta Mediapart.

Žene tvrde da ih je glumačka zvezda dodirivala, stavljala ruke u njihov donji veš i davala nepristojne komentare, navodi sajt. Navodno su se incidenti dogodili u protekle dve decenije na snimanjima filmova i TV emisija ili na javnim mestima.

Advokat Depardjea (74) rekao je da on "formalno negira sve optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje bi mogle potpasti pod krivični zakon".

Glumac nominovan za Oskara i Baftu poznat je po filmovima među kojima su Žan de Floret, Zelena karta i Sirano de Beržerak.

Optužbe dolaze dve godine nakon što je protiv njega pokrenuta krivična istraga zbog silovanja, što je on negirao.

U istrazi Mediaparta, jedna statistkinja na setu rekla je da je Žerar stavio ruku ispod njene haljine. Kada mu je odgurnula ruku, postao je agresivan i pokušao ponovo, tvrdi ona.

Druga devojka je opisala kako je glumac "uhvatio za struk“ između snimanja, i "na kraju je stavio ruku na moju zadnjicu“.

Mnoge žene su izjavile za Mediapart da su šokirane što nije preduzeta nikakva akcija na filmskim setovima, jer je njegovo navodno ponašanje tolerisano ili čak nailazilo na smeh.

"Odrasli puštaju glumca da mi pred svima miluje grudi“, rekla je jedna glumica, koja je tada imala 17 godina.

Tužilaštvo u Parizu je u sredu izjavilo novinskoj agenciji AFP da "do danas nije primilo nijednu novu žalbu".

Depardje je i dalje pod istragom zbog navodnog silovanja jedne glumice 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Seksualno nasilje i poznati: Nove optužbe protiv francuskog glumca Žerara Depardjea

Izvor: Danas, 12.Apr.2023

Getty ImagesŽerar Depardje je jednom bio nominovan za Oskara i dva puta za nagradu Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (Bafta) Trinaest žena je optužilo glumca Žerara Depardjea za seksualni napad ili uznemiravanje, tvrdi se u novinarskoj istrazi francuskog medija Mediapart. Žene...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.