Šid: Migrantima legitimacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Migrantima legitimacije

Svakodnevni problemi prisutni su sa imigrantskom populacijom u Šidu. Tokom vikenda zabeležen je incident nedaleko od prihvatnog centra Adaševci u kojem su učestvovali ilegalni migranti. U pitanju su lica koja nisu smeštena u prihvatne centre već na ilegalan način pokušavaju da prođu do EU. Ta lica kriju se po napuštenim objektima a povremeno dolazi i do sukoba sa građanima Opštine Šid.

U blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prihvatnog centra Adaševci proteklog vikenda došlo je do incidenta između migranata. U pitanju su kako saznajemo ilegalni migranti koji nisu smešteni u centar a između kojih je došlo do tuče. Njima je hitna služba doma zdravlja u Šidu nakon poziva pokušala je da pruži pomoć. Posle određenog vremena i sporazumevanja povređeni su medicinski zbrinuti.

Oni koji su u centrima legalno čekaju na rešavanje svog pitanja čak i po nekoliko godina. Trenutno u adaševačkom prihvatnom centru ima oko 570 lica.

"Ovde sam smešten oko tri godine i čekam na rešenja za mađarsku. Ovde sam sa ženom i decom", kaže Araf Ali migrant iz Kašmira.

Kako bi se bolje kontrolisalo kretanje migranata u centrima ali i onih koji se slobodno kreću u narednom periodu u planu je izdavanje legitimacionih kartica ili papira prilikom izlaska iz centara na području Opštine Šid.

Ova ideja uskoro bi trebala da zaživi kako bi se smanjile tenzije i uznemirenost građana kada su u pitanju lica koja spadaju u migrantsku populaciju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.