SUKOB U EGEJSKOM MORU: Novi incident između Rusije i Turske

Izvor: NaDlanu.com, 13.Dec.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUKOB U EGEJSKOM MORU: Novi incident između Rusije i Turske

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, posada ruskog razarača "Smetljivij" bila je primorana da koristi vatreno oružje i ispali hice upozorenja kako bi sprečila sudar sa turskim ribarskim brodom u severnom delu Egejskog mora.

"13. decembra 2015. godine posada ruske broda "Smetljivij" sprečila je sudar sa turskim brodom 22 kilometara od grčkog ostrva Limnos u severnom delu Egejskog mora", navodi rusko Ministarstvo odbrane.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << incidenta u Egejskom moru, zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je u ministarstvo pozvao vojnog atašea turske ambasade u Rusiji.

Kako se navodi u saopštenju, posada ruskog broda uočila je turski brod koji se približava na udaljenosti od oko jednog kilometra.

"Turski brod nije odgovarao na radio kontakt, kako ni na svetlosne signale. Hici upozorenja su ispaljeni kad se turski brod približio na udaljenost od oko 600 metara kako bi bio izbegnut sudar", navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da je turski ribarski brod nakon toga odmah promenio pravac.

B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.