SADA I ZVANIČNO - HRVATSKA PODRŽAVA KLANJE SRBA! Od 21 osumnjičenog samo TROJICI određen pritvor

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 18:41

SADA I ZVANIČNO - HRVATSKA PODRŽAVA KLANJE SRBA! Od 21 osumnjičenog samo TROJICI određen pritvor

Incident se dogodio u Borovu, gde većina stanovništva slavi pravoslavni Uskrs, koji se poklopio s 30. godišnjicom pogiblje pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, ubijenih 2. maja 1991. u tome mestu.

Vukovarsko opštinsko državno tužilaštvo osumnjičilo je 21 osobu za govor mržnje zbog incidenta u Borovu na dan obeležavanja pogibije 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hrvatskih redarstvenika koji se ove godine poklopio s pravoslavnim Uskrsom, a u istražnom zatvoru završila su trojica osumnjičenih.

Osumnjičene, među kojima je maloletnik, tereti se da su javno podsticali na nasilje i mržnju 2. maja oko 6:50 u Borovu. Državno tužilaštvo ih sumnjiči da su, po ranijem dogovoru i u cilju izazivanja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, tokom prolaska ulicama naselja u skupini, nakon bacanja eksplozivnih pirotehničkih sredstava, urlali "Ubij Srbina" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Nakon prvog ispitivanja u tužilaštvu sudiji istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je predlog za određivanje istražnog zatvora protiv osmorice osumnjičenik zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno delo.

No, sudija istrage odredio je istražni zatvor protiv trojice osumnjičenih, dok je protiv petorice osumnjičenika odbio predlog i odredio im kao mere opreza zabranu posećivanja područja Opšine Borovo i obvezu redovnog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Incident su osudili političke stranke, vlada, predsednik Zoran Milanović i Srpsko narodno vijeće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.