Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Uhapšeni policajci zbog ubistva autističnog dečaka

Dvojica policajaca iz Luizijane uhapšena su zbog sumnji da su ubilišestogodišnjeg autističnog dečaka i teško ranili njegovog oca.

Njihove kolege nastoje da rasvetle detalje koji su doveli do smrti dečaka Džeremija Mardisa, prenosi AP.

Uhapšeni su policajci Noris Grinhaus (23) i Derik Staford (32) nakon incidenta koji se dogodio 3. novembra kada su oni otvorili vatru na auto u kojem su se nalazili dečak i njegov otac koji je vozio.

Dečaka je, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pogodilo pet metaka u glavu i grudi, a njegov otac je kritično ranjen.

Još dvojica policajaca koji su učestvovali u incidentu su suspendovani, prenosi AFP.

Istražitelji su rekli za jednu lokalnu tv stanicu da su četvorica policajaca pokušala da zaustave njegovog oca koji je vozio ali da je on, navodno, tada počeo da vozi ka njima i oni su otvorili vatru.

U pucnjavi je stradao njegov sin koji je bio vezan na prednjem sedištu.

Najnoviji incident pojačaće sve češće kritike na račun brutalnosti američke policije nakon nekoliko incidenata tokom prošle godine koji su izazvali burne reakcije javnosti, navodi AFP.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Uhapšeni policajci zbog ubistva autističnog dečaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015

Dvojica policajaca iz Luizijane uhapšena su zbog sumnji da su ubili šestogodišnjeg autističnog dečaka i teško ranili njegovog oca...Njihove kolege nastoje da rasvetle detalje koji su doveli do smrti dečaka Džeremija Mardisa, prenosi AP...Uhapšeni su policajci Noris Grinhaus (23) i Derik Staford...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.