SAD: Policajci s pet metaka usmrtili dječaka (6)

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Policajci s pet metaka usmrtili dječaka (6)

MARKSVIL - Dva policajaca uhapšena su nakon što su blizu grada Marksvila u Luizijani ubili šestogodišnjaka koji se vozio s ocem u automobilu, pišu mediji u subotu.

Norisa Grinhausa i Derik Staforda optužnica tereti za ubistvo iz nehata i za pokušaj ubistva iz nehata.

Oni su u utorak, jureći za automobilom kojim je upravljao Kristofer Fju, a u njemu se nalazio i njegov šestogodišnji sin Džeremi, na vozilo ispalili 18 hitaca, pri čemu je dječak smrtno stradao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a otac je teško povrijeđen, izvijestila je policija države Luizijane.

Dječak je pogođen s pet metaka, dok je otac u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Šestogodišnjak je bio autističan.

Još nema informacija o tomu zbog čega su policajci jurili za automobilom kojim je upravljao Fju i zbog čega su pucali.

Taktike škoje  primjenjuju američki policajci u posljednjih su nekoliko mjeseci pod povećalom, nakon što su video snimke drugih sudionika u saobraćaju pokazale niz slučajeva u kojima oni bespotrebno koriste silu protiv nenaoružanih građana, među kojima je puno crnaca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Policajci sa pet metaka ubili autističnog dečaka

Izvor: B92, 07.Nov.2015

Dva policajaca uhapšena su nakon što su blizu grada Marksvila u Luizijani ubili šestogodišnjaka koji se vozio s ocem u automobilu...Norisa Grinhausa i Derika Staforda optužnica tereti za ubistvo iz nehata i za pokušaj ubistva iz nehata...Oni su u utorak, jureći za automobilom kojim je upravljao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.