Ruske zastave u ukrajinskoj mornaričkoj bazi na Krimu

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske zastave u ukrajinskoj mornaričkoj bazi na Krimu

Nekoliko ruskih zastava istaknuto je jutros u ukrajinskoj mornaričkoj bazi u luci Sevastopolj, na Krimu, što ukazuje na to da je jedan deo ove baze pod kontrolom proruskih snaga.

Agencija Itar Tas je prenela da su učesnici demonstracija ispred zgrade ukrajinske mornarice probili ogradu, ušli na teritoriji ovog vojnog objekta i istakli ruske zastave.

Demonstranti razgovaraju sa ukrajinskim mornaričkim zvaničnicima, a u izveštaju se navodi da pripadnici ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojske nisu bili izloženi nasilju i da ruska vojska nije umešana u incident.

U oblasti je viđeno nekoliko pripadnika jedinica za samoodbranu, u čijem su sastavu dobrovoljci koji su podržali rusku aneksiju Krima.

- Ukrajinske snage neće se povući sa Krima iako je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao sporazum kojim Krim postaje deo Rusije - rekao je vršilac dužnosti ministra odbrane Ukrajine Ihor Tenjuk.

Na pitanje novinara da li će Kijev da povuče snage sa poluostrva, on je rekao da neće.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snage Krima zauzele ukrajinsku bazu u Sevastopolju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2014

Takozvane "Snage za samoodbranu Krima" su jutros upale u bazu Ratne mornarice Ukrajine u luci Sevastopolj, na obali Crnog mora, i na njoj istakle zastave Rusije...Fotograf agencije Asošiejted pres prisustvovao je upadu nekoliko stotina pripadnika proruskih snaga u komandu ukrajinske baze i isticanju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.