Rusi su se oglasili: Evo šta su rekli o incidentu na Krimskom mostu

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 09:32

Rusi su se oglasili: Evo šta su rekli o incidentu na Krimskom mostu

Rusija tvrdi da su incident koji se dogodio na Krimskom mostu izveli Ukrajinci.

Nacionalni komitet za antiterorizam tvrdi da su napad izveli ukrajinski dronovi.

"U 3.05 dva ukrajinska drona napala su Krimski most, kao rezultat terorističkog akta deo kolovoza na mostu je oštećen. Dve odrasle osobe su stradale, a jedno dete je povređeno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju Komiteta.

Istakli su da je pokrenuta istraga o terorističkom napadu.

Podsetimo, dve osobe su poginule danas, a jedno dete je povređeno na Krimskom mostu, dok je saobraćaj obustavljen zbog oštećenja na kolovozu, prenela je ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ministarstvo zdravlja regiona Krasnodar.

Napad na Krimski most izveo je kijevski režim, napisala je na svom Telegramu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je navela da su odluku o napadu doneli ukrajinski zvaničnici i vojska uz učešće američkih i britanskih obaveštajnih službi.

"Današnji napad na Krimski most izveo je kijevski režim. Ovaj režim je teroristički i ima sva obeležja međunarodne organizovane kriminalne grupe", istakla je Zaharova.

Ona je navela da odluke donose ukrajinski zvaničnici i vojska uz direktno učešće američkih i britanskih obaveštajnih službi i političara.

"Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija rukovode terorističkom državnom strukturom“, zaključila je diplomata.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija „zna“ ko je naredio teroristički napad na Krimskom mostu – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2023

  Rusija je dosledno radila na povećanju bezbednosnih mera na poluostrvu Krim i nastaviće da ih poboljšava u svetlu najnovijeg terorističkog napada na Krimski most, izjavio je u ponedeljak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.. Njegovi komentari su usledili nakon što je deo mosta oštećen...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.