Roštilj, priroda i manji incidenti

Izvor: B92, Tanjug, 01.Maj.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roštilj, priroda i manji incidenti

Beograd -- Građani Srbije Prvi maj uglavnom proveli na izletištima. U Beogradu zabeleženo nekoliko tuča, ali bez većih posledica, kažu za B92 u Hitnoj pomoći.

Prvi maj u Srbiji obeležio je slab odziv radnika na sindikalne proteste, ali i povećan broj intervencija Hitne pomoći, naročito na beogradskim izletištima. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je za B92 da su lekari imali mnogo više posla nego što je inače slučaj vikendom, a najčešće su intervnisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog prekomerne upotrebe alkohola.

Bilo je i nekoliko tuča u Košutnjaku i na Avali, ali je sve završeno sa manjim povredama, kaže doktorka Macura.

"Sva izletišta su bila puna i ono što smo zapazili, to je veliki broj alkoholisanih osoba, onih koji su bili nešto više alkoholisani i te smo zbrinjavali, naravno. Iz svih izletišta – iz Košutnjaka, Topčidera, Avale – do 20-ak poziva je bilo alkoholisanih osoba i nekih međusobnih obračuna, tuča, kako to obično alkohol već ume kada popuste kriterijumi”, objašnjava Macura.

"To su uobičajene povrede koje u tučama nastaju – povrede glave, povrede ekstremiteta, ništa značajno. Kažem ništa značajno i na svu sreću prošlo je bez vatrenog obračuna i bez hladnog oružja, tako da kažem, možemo biti zadovoljni, ako se samo zadržalo na pesnicama”, kaže ona.

U Beogradu su u popodnevnim satima zabeležene i veće saobraćajne gužve iz pravca Avale i Košutnjaka. Više o tome kako su Beograđani i Novosađani proveli praznik rada, možete čitati u posebnoj vesti.

Za razliku od gužvi na izletištima, na radničkim protestima u Kruševcu, Kragujevcu i Beogradu, okupilo se ukupno manje od hiljadu ljudi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.