Izvor: Luftika.rs, 01.Jul.2020, 07:10

Rasistički ispad doktorke u Novom Sadu: Je*i se crna kravo! (VIDEO)

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorka govori devojci da je „crna krava“.
Incident se dogodio u liftu, video je snimila tamnoputa devojka koju je doktorka napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u KCV, prenosi portal Nova.rs.
Zapanjujuć je broj komentara u kojima se ponašanje doktorke pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Ipak, veštom oku neće promaći da doktorka ne nosi ni masku ni rukavice, kao i da apsolutno nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu.
Koronavirus je, takođe, samo izgovor da devojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”.
Incident se dogodio u Novom Sadu, a devojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktorku srela upravo na fakultetu i posle kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.
Utoliko je strašnije što je reč o lekaru koji je položio zakletvu da će poštovati sva ljudska bića bez obzira na boju kože, između ostalog.
Kolege sa fakulteta devojke su snimak predale dekanki Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mere”, mada nije precizirala kakve.

Rasizam na Balkanu se ne meri odnosom prema crncima, već odnosom prema Romima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''YOU ARE A BLACK KRAVA'' Skandal: Brutalan rasistički napad doktorke KC Vojvodine na tamnoputu studentkinju

Izvor: Blic, 01.Jul.2020

Specijalista interne medicine dr Milena Šćekić, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, brutalno je na rasnoj osnovi izvređala studentkinju iz Irske na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...

KCV osuđuje ponašanje doktorke prema tamnoputoj studentkinji

Izvor: RTS, 01.Jul.2020

Klinički centar Vojvodine osudio je ponašanje i način komunikacije doktorke M. Š. koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi prema tamnoputoj studentkinji Medicinskog fakulteta Š. O. . Društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi da se incident dogodio u liftu i da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.