Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 20:09

KCV osuđuje ponašanje doktorke prema tamnoputoj studentkinji

Klinički centar Vojvodine osudio je ponašanje i način komunikacije doktorke M. Š. koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi prema tamnoputoj studentkinji Medicinskog fakulteta Š. O.
Društvenim mrežama kruži snimak na kome se vidi da se incident dogodio u liftu i da je doktorka vikala na studentkinju da mora da izađe iz lifta zbog koronavirusa.

Devojka je rekla da se već vozila liftom sa drugim ljudima i da ne razume zašto mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izađe.
"Moraš da napustiš lift zbog korone", govorila je doktorka i potom uputila devojci rasističku uvredu.
Onda je u lift ušla još jedna osoba, a studentkinja je pitala doktorku zašto sa njom nema problem.
"Sa tobom imam", odgovorila je doktorka i potom ponovo uvredila devojku na rasnoj osnovi.
Klinički centar Vojvodine osudio je ponašanje i način komunikacije doktorke M. Š.
Iz KC Vojvodina napominju da se događaj nije desio u prostorijama te zdravstvene ustanove, ali da će o tom slučaju obavestiti nadležnu Lekarsku komoru, radi ispitivanja etičnosti postupanja lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljanje lekarske profesije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KCV osuđuje ponašanje doktorke prema tamnoputoj studentkinji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020

Klinički centar Vojvodine osudio je ponašanje i način komunikacije doktorke M. Š. koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi prema tamnoputoj studentkinji Medicinskog fakulteta Š. O...Medicinski fakultet: Lekarka nije zaposlena kod nas..Medicinski fakultet u Novom Sadu saopštio je da lekarka koja je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.